Депутатите окончателно приеха закриването на ведомството за европредседателството, а Лиляна Павлова

...
Депутатите окончателно приеха закриването на ведомството за европредседателството, а Лиляна Павлова
Коментари Харесай

Лиляна Павлова изпрати Министерството по европредседателството на патерици

Депутатите дефинитивно одобриха закриването на ведомството за европредседателството, а Лиляна Павлова беше освободена от поста си на министър на българското председателство на съвета на Европейски Съюз 2018. Самата Павлова се появи в Народното събрание на патерици, откакто през вчерашния ден се оказа, че е счупила крайници си.
 Парламентът закрива министерството за българското европредседателство  Какво работи министърът на европредседателството? Отговаря за Китай
По време на полемиките похвали пристигнаха от редиците на ръководещите. Депутатът от " Обединени патриоти " Валери Симеонов съобщи, че Лиляна Павлова се е справила съвършено, а министрите не са имали почивен ден и са били на " тежък режим ". Според Симеонов изпълнителната власт изпълнила съвършено уговорката си и поради това доста от нашите европейски сътрудници научили за България, и то единствено хубави неща.

Неговата персонална оценка обаче била 5,5, като по негови думи половинката липсва поради минусите, показани от политическата каста на България. " Беше направено всичко допустимо да бъде опропастена функционалността на изпълнителната власт. Не бяха митинги, вотове на съмнение, прегръщане на чумави кози ", разяснява Симеонов.

От левицата разкритикуваха ръководещите, че министерството е трябвало да бъде закрито по-рано, а не на края на годината. Депутатът от БСП  Драгомир Стойнев също по този начин изрази мнение, че триумфът на Председателството следва да бъде изяснен  " Ако България не бъде призната в Шенген по въздух, вода и и суша, това ще бъде цялостен неуспех за държавното управление и Председателството ", коментира той.

В отговор ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пожела на Стойнев  " да стане по-позитивен и конструктивен в изявленията си през 2019г. ". Цветанов дефинира Председателството като съвършено и съобщи, че страната ни изпълнила уговорките си с достолепие. " Не сме възприемали Председателството като Председателство на ГЕРБ, а на България. Работили сме и сме защитавали националните ползи. ", разяснява той.

След гласуването Павлова благодари пред публицисти за поддръжката и доверието, които получила, и съобщи, че завършва задачата си с достолепие и оценка за добре свършена работа. На въпроса какво следва пред нея, Павлова отговори, че още е рано да се разяснява. Очаква се обаче тя да поеме ръководството на бъдещия Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

Председателството на България беше част от ротационното трио Естония-България-Австрия. На доклада си на 19 декември Лиляна Павлова регистрира, че 22 млн. лв. са били спестени от плануваните разноски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР